Doet het pijn?
De behandeling is vrijwel pijnloos, het wordt vaak ervaren als een beetje warm.

Is deze lasertechniek veilig?
Omdat deze laser met verschillende golflengtes werkt is het mogelijk om voor elk huidtype en elke haarsoort de juiste lasertechniek te gebruiken. Ook door de SHR manier van werken is deze machine veilig voor de huid. Na de behandeling mag je de eerste 48 uur geen gebruik maken van de sauna en je kunt tijdens deze periode van ontharen geen gebruik maken van de zonnebank.

Zijn er ook omstandigheden dat er geen laser toegepast mag worden?
In sommige gevallen mag er niet met laser gewerkt worden, zoals bij kanker, pacemaker(sommige zones) , epilepsie, zwangerschap, borstvoeding, koorts, infecties, gordelroos, metalen in of onder de huid in de behandelzone, verse littekens en tatoeages. Bij het intakegesprek wordt dit besproken.

Kan definitief ontharen altijd?
Nee, het haar moet voldoende pigment bevatten, anders kan de energie van de laser niet doorgegeven worden naar de haarwortel. Hoogblonde en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment en kunnen dus niet met laser verwijderd worden. Rode haren soms.

Hoe lang duurt een behandeling?
De behandelduur is afhankelijk van de oppervlakte die behandeld moet worden. Voor kleine oppervlakken zoals een bovenlip ontharen zijn slechts enkele minuten nodig. Grote oppervlakken zoals het ontharen van de rug van een man duurt minder dan een half uur.

Hoelang is de periode tot de volgende behandeling?
Dit is verschillend per lichaamsdeel, maar kan variëren van 4 tot 8 weken.

Heb ik direct resultaat?
Direct na de behandeling zie je nog geen resultaat. De haartjes zijn wel getroffen door de laser, maar ze zitten nog vast in de haarschacht. Het kan enkele dagen tot zelfs 2 á 3 weken duren voordat deze uitvallen. Na iedere behandeling zie je meer resultaat, leuk om te zien.

Moet ik bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen?
U dient één tot drie dagen voor de behandeling zorgvuldig te scheren. Het is van groot belang dat de huid na het gebruik van een zonnebank, of nadat de huid erg gebruind is door de zon, een maand tot rust is gekomen. Als je een laserbehandeling in je gezicht laat doen, kom dan met een goed gereinigde huid en zonder make-up. Vanaf een maand voor de behandeling niet meer harsen of epileren en/of een zelfbruinende crème gebruiken.

Moet ik rekening houden met bepaalde nazorg?
Gedurende de kuur moet de zonnebank vermeden worden. Je mag met gebruik van een goede zonnebrandcreme van minimaal factor 30 best in de zon maar ga niet kort voor de behandeling op vakantie liggen bakken! De eerste 48 uur mag je geen gebruik maken van de sauna.

Is het voor iedereen geschikt?
Ja, een laserbehandeling is voor mannen en vrouwen en voor jong en oud. Echter kan bij jongeren die nog niet volgroeid zijn wel nog nieuwe haarontwikkeling tot stand komen, daarom wordt ontharen bij te jonge mensen afgeraden met het advies te wachten tot men lichamelijk volwassen is.

Is definitief ontharen ook werkelijk definitief voor de rest van het leven?
Naarmate men ouder wordt verandert het lichaam. Er kunnen op latere leeftijd haren groeien die men voorheen nooit heeft gehad. Een bekend voorbeeld hiervan is haargroei op de oren van oudere mannen. De haarzakjes die nu geen haren meer produceren omdat ze met laser behandeld zijn zullen dat ook nooit meer doen, maar het lichaam kan altijd nieuwe haarzakjes activeren. Deze haargroei is meestal minimaal en blijft beperkt tot donshaartjes. In enkele gevallen is het mogelijk dat het lichaam de bloedtoevoer naar het haarzakje herstelt waardoor deze weer actief wordt, maar dat betreft dan hooguit enkele haartjes die gemakkelijk weer verwijderd kunnen worden.